Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Godt kjøp fra Gavin Chanin

Vinmaker og kunstmaler Gavin Chanin er knapt 35 år og driver vinhuset Chanin Wine Co. i Lompoc i Santa Barbara County. Han har benyttet årene godt siden kunststudiene på UCLA, og har hatt arbeidsopphold hos vinmakere i Australia, New Zealand, Burgund og Italia, og ikke minst har han jobbet hos den smått legendariske Jim Clenenden på Au Bon Climat. I 2007 startet han sitt eget vinhus Chanin Wine Co. i Lompoc, som enten leier vinmark eller kjøper druer fra en rekke gode plotter – for tiden utelukkende chardonnay og pinot noir. I dag lager han rundt 40000 flasker i året, med druemateriale fra Bien Nacido, Los Alamos, Schock og Sanford & Benedict. Sistnevnte som utgjør en god part av ukens vin, sammen med annet materiale fra Santa Rita Hills.

Vinen er laget av håndplukket pinot noir, spontangjæret og vinifisert med forsiktig punchdown av skallene, og 15 måneder modning i for det meste brukte franske fat, med en mindre andel ny eik. Vinen har bred tilgjengelighet i basisutvalgets kategori 2.

Sta. Rita Hills Pinot Noir 2018
Chanin Wine Co., California
#11039301, kr. 299,90
(LaMarc)

Ekstrovert, druetypisk og pent kjølig California-pinot med preg av bringebær, blomster og et streif av fat på duft. Lett fyldig og glatt i munnen, med fin syrlighet, pen fruktdybde og god lengde med lette tanniner i avslutningen. God nå med litt luft, men kan gjerne få et par år på langs.

Mat: And, svin, lam, kalv