Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Fremragende Frappato

Frappato er en lokal druesort som især dyrkes sørøst på Sicilia, og som blant annet inngår som en del av drueblandingen i Sicilias eneste DOCG, Cerasuolo di Vittoria. DNA-undersøkelser viser at den har et nært slektskap til sangiovese og til Calabrias gaglioppo. På tross av det varme klima på Sicilia, fremstår frappato ofte med en forbausende kjølig fruktkarakter og fin syre, og stadig flere produsenter velger derfor å lage rene endrueviner av den. Ukens vin er Frappato 2018 fra COS.

COS ble etablert ved en tilfeldighet i 1980 da de tre arkitektstuderende Giambattista ‘Titta’ Cilia, Giusto Occhipinti og Pinuccia Strano skulle hjelpe Giustos far med innhøstingen og for moro skyld selv gjæret en liten del av vinen. I dag er det Titta og Giusto som står bak COS, med Giusto som ansvarlig for vinfremstillingen. Cos Frappato er biodynamisk dyrket i kalkrik og vulkansk leirjord, spontangjæret med 30-35 dager skallkontakt og er uklaret og ufiltrert.

Frappato 2018
COS, Sicilia
#5178901, kr 229,90
(NonDos)

Tiltalende duft av bringebær, kirsebær, blomster, urter og streif av einer. Saftig og syrlig i munnen, med kjølig og god frukt, bra lengde, og fast og stram avslutning. Nytes gjerne lett avkjølt og til lyst kjøtt, and og lam.