Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Fin femmer fra Defaix

Moden chablis er det intet stort utbud av på Vinmonopolet, men det finnes enkelte godbiter som absolutt er verdt å få med seg. Daniel-Etienne Defaix er en vinmaker som insisterer på å slippe sine viner sent. Dette er det ingen selvfølge å kunne gjøre, og det sier en del om Defaix' påståelige personlighet, i en tid med høy etterspørsel og mange små avlinger. I skrivende stund har Defaix gode viner tilgjengelig i det norske markedet fra 2014, 2004 og 2005. Alle disse kan anbefales å prøve. Ukens vin er imidlertid Chablis 1er Cru Côte de Lechet 2005.

Vinstilen hos Defaix er rik og generøs, men med klar typisitet for det kimmeridgekalkrike Chablis. Ukens vin kommer fra premier cru-vinmarken Côte de Lechet, en bratt, karrig og morgensol-orientert åsside på vestsiden av elven Sereine. Den er utelukkende laget i ståltank, spontanfermentert på relativt lave temperaturer med påfølgende sedimentering, full malo og hele 18 måneder lagring på bunnfallet med månedlig battonage.

Chablis 1er Cru Cote de Lechet 2005
Daniel-Etienne Defaix, Burgund
#1627101, kr. 357,00
(Moestue)

Ren, rik og pent utviklet duft med innslag av smør, nøtt, honning, sjømineraler og sitrus. Salt og jodpreget, flott syrlig og tørr, med stor lengde. Meget bra kjøp. Prøv den til lyst kjøtt, fisk, skalldyr, smørsaus og ost.