Logg inn / Registrer deg
Gaia - Battle of Bottles

Ukens vin: Et kupp fra Bordeaux

De høstlige forholdene i været såvel som i grytene vekker tørsten på rød bordeauxvin. Ukens vin dukket opp i smakingene av novembernyhetene og kommer fra Château Malagar i Premières Cotes de Bordeaux, temmelig langt inn i distriktet, vendt mot elven Garonne og søtvinsområdene Barsac og Sauternes på den andre siden.

Eiendommen tilhørte i sin tid den franske nobelprisvinnende forfatteren François Mauriac, men ble i 2013 kjøpt av Jean Merlaut, som blant annet eier Château Gruaud-Larose og Château Dudon. På disse adressene har vinmaker Edith Bergogne arbeidet, og sammen med Christian Sourdes lager hun vinene på Château Malagar. Slottet besitter 27 hektar vinmark bestående av kalkholdig leire, sand og grus, og en gjennomsnittlig vinstokkalder på 35 år. Vinene fermenteres med villgjær i temperaturkontrollerte ståltanker og modnes i rundt 16 måneder på en blanding av nye og brukte barriques.

Ukens vin består av 65 % merlot, 20 % cabernet sauvignon og 15 % cabernet franc og byr på ekstremt mye velutviklet bordeaux for en billig penge.

Ch. Malagar 2010
Premières Côtes de Bordeaux
#11496701, kr. 179,90
(Winemarket)

Lett utviklet bordeauxvin med dufter av mørke bær, plommer, lær, søt tobakk, anis og gammelt trevirke. Robust og nokså kjølig frukt i munnen, med pen fylde, flott konsentrasjon for prisnivået, fin syrlighet og tørr avslutning med god lengde. Fin modning på denne, men den vil holde i mange år til. Prøv gjerne til høstens lammeretter.

Kan også anbefales i magnum i 2015-årgang til kroner 399.