Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Eleganse fra Etna

Det skjer mye på Etna om dagen. For 20 år siden var det under ti produsenter som tappet vin under DOC-en, mens det i dag er over 100! Ukens vin er Versante Nord 2016 fra Edoardo Torres Acosta.

Edoardo kom opprinnelig fra Kanariøyene, der han startet med å jobbe i farens vinmarker på Tenerife. Han har dermed et godt grunnlag for å jobbe med vulkanske viner. I 2012 flyttet han til Sicilia, der han jobbet en periode for Arianna Occhipinti helt i syd, og senere for Andrea Franchetti på Passopisciaro på Etna. Siden 2014 har han leid flere små parseller på Etna og lager nå sine egne viner herfra. Siden vinene lages og modnes i kjelleren til Arianna, kan de ikke selges som DOC Etna, men markedsføres i stedet under IGT Terre Siciliane.

Ukens vin er laget fra to parseller i henholdsvis Pietramarina og Verzella, beliggende mellom 550 og 700 moh. Vinen er spontangjæret i en sementtank og modnet på et eldre eikefat på 2500 l.

Versante Nord 2016
Edoardo Torres Acosta, Sicilia
#5483701, kr 309,90
(Unico)

80 % nerello mascalese og 20 % nerello cappuccio og andre sorter. Lys, frisk og tiltalende etnavin med kjølig frukt og innslag av kirsebær, bringebær, blomster og vulkanske mineraler på duft. Pent fyldig og syrlig vin med flott frukt også i munnen, god konsentrason og lengde og stram, tørr og mineralpreget finish. Elegant stil.

Mat: Pasta, lam, okse