Logg inn / Registrer deg
Gaia - Battle of Bottles

Ukens vin: Chardonnaykupp å sikre seg

Ekteparet Wendy og Don Lange etablerte Lange Estate Winery and Vineyards i Dundee Hills, Willamette Valley i 1987. Han er musiker, låtskriver og fluefisker (se på etiketten) og hun ballettdanser. Under ansvaret til sønnen Jesse lager de nå et titalls viner fra sine 24 hektar vinmark, pluss av innkjøpte druer fra langtidspartnere i området. Ukens vin er Lange Three Hills Chardonnay, som akkurat nå er nedsatt fra 279 kroner til 199 kroner.

Villamette Valley i Oregon er en sval sone langt nord på USAs vestside. Det kan være verdt å minne seg på at for eksempel delstatshovedstaden Portland ligger 860 kilometer nord for San Fransisco i California, mens det er bare halvparten så langt til Vancouver i Canada.

2019 er en fuktig årgang i området som bød på nokså kjølige temperaturer. Den lokale produsentorganisasjonen skriver blant annet: White wines loved the bright, tense, sea and mineral ripeness of the year. We’re pleased to see an old friendly vintage again. Tingene ligger til rette for en nordisk palett, hvis det skulle finnes noe slikt.

Ukens vin er en ren og frisk chardonnay lagret på en blanding av fransk eik, betongtanker og ståltanker, og har altså nå fått en prisnedsettelse som gir den en veldig høy verdi for pengene. Det skal være rundt 400 flasker tilgjengelig for øyeblikket. Bruk den til fisk og sjømatretter, eller som et godt glass vin alene.

Three Hills Cuvée 2019
Lange, Oregon, USA
#11513001, kr 199,90
(California House)

Dufter friskt og svalt av epler, sitrusfrukter, smør og blomster, med små hint av jod, stenfrukter og fat. En middels fyldig chardonnay med god syrlighet og glatt munnfølelse, forsiktig fatinnslag og en lang, tørr og lett mineral finish. Svært mye vin for pengene.