Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Champs Perdrix

I Nantoux, på åssidene ovenfor Pommard, ligger Jean-Yves Devevey sine to hektar økologisk dyrket vinmark med navn Champs Perdrix.

Navnet, som på norsk klinger omtrent som rapphønemarka, skal visstnok ikke være utledet fra perdrix (rapphøne), men fra pierreux, som betyr steinete. Og kalksteinrik er denne vinmarken, sydvendt og med god drenering. Devevey lager her en seriøs hvit burgunder med både lagringsevne og drikkeglede. Ukens vin er Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune Champs Perdrix 2015.

Devevey startet opp i 1992 med basis i sin families små vinmarksplotter, og har fortsatt en relativt beskjeden virksomhet i størrelse. Jean-Yves er til gjengjeld en særdeles arbeidssom og dyktig bonde og vinmaker, og lager imponerende viner, ikke minst deres adresse tatt i betraktning. Devevey har også ansvaret for å lage vin fra den norske importøren Moestues egen vinmark i Volnay. Ukens vin er fra den flotte 2015-årgangen, en utgave med god intensitet og kraft. Vinen er økologisk sertifisert, og er vinifisert med 12 måneder bunnfallslagring på minst tre år gamle, nøytrale eikefat.

Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune Champs Perdrix 2015
Devevey, Burgund
#11199401, kr. 298
(Moestue)

Åpen og tiltalende på duft, med preg av sitrus, smør, ristet nøtt og kalk. Lett fyldig og med god konsentrasjon, fin fedme, frisk syre, lett smør- og nøttepreg og flott lengde. Masse hvit burgunder for pengene.