Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Burgundersk beaujolais

Jean-Paul Brun er ingen nykommer i Beaujolais. Han lagde sin første årgang fra sitt domaine "Les terres dorées" i 1977. Fra disse gyldne landområder, som har vokst fra 4 til rundt 50 hektar gjennom årene, lager han en rekke usedvanlig flotte viner, spontanfermenterte med burgundervinifikasjon, og lagring i betongtanker og gamle fat.

Ukens vin er Beaujolais l'Ancien 2018 fra Jean Paul Brun, og er laget av håndhøstet gamay fra kalkholdig jordsmonn in Charnay, avstilket og villgjæret over 14 dager, med lav svoveltilsetning ved tapping. Vinen ligger i polets bestillingsutvalg, men er likevel å finne i hyllene på en rekke butikker i landet. 

Beaujolais L'Ancien 2018
Jean-Paul Brun, Beaujolais
#5077101, kr. 199,90
(Autentico)

Meget pen duft, med ferske knuste kirsebær og røde bær, blomster, pepper og urter. Saftig og fruktrik i munnen, med flott syre, fine faste tanniner og god lengde. Prøv den til lyst kjøtt, and eller som drikkevin.