Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Budsjettburgunder

Prisene på både røde og hvite burgundere har gått til himmels e siste årene og firesifrede priser på premier cru-viner fra gode kommuner er ikke lenger noe særsyn. Heldigvis finner man fortsatt gode kjøp i området hvis man leter blant mer perifere burgunderappellasjoner. Ukens vin er Hautes Côtes de Beaune Blanc 2017 fra Patrick Pestre.

Patrick Pestre er en liten vindyrker som holder til i landsbyen Bouze-lès-Beaune som ligger i hjertet av appellasjonen Hautes Côtes de Beaune 6 km vest for Beaune. Området omfatter 650 ha med vinmarker for rosé- og rødvin samt 138 ha for hvitvin og ligger i 295-485 meters høyde, noe som er 100-200 meter høyere enn i Côte de Beaune. Dette medfører en ukes senere innhøsting og høyere syrenivåer i vinene fra Hautes Cotes.

Pestre etablerte sitt domene i 1992 og utover vinene fra Hautes Côtes lager han også viner fra Auxey-Duresses, Meursault, Monthélie og Savigny-lès-Beaune. Ukens vin har modnet på brukte fat i seks måneder.

Hautes Cotes de Beaune Blanc 2017
Patrick Pestre, Burgund
#5985701, kr 199,90
(Terra Wines)

Frisk og tiltalende hautes côtes med innslag av smør, sitrus, blomster og et streif av mineraler og fat på duft. Middels fyldig vin med korrekt fedme inn, glatt tekstur, fin syre, god lengde og lett syrlig, tørr og mineralpreget finish.

Mat: Fisk, kylling