Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Basisbobler til nyttårsaften

Nyttårsaften står for døren, og det er vel med moderate kvaler vi takker 2020 for følget og løfter blikket mot et nytt år. Anledningen skal gjerne markeres med en skål i champagne, og ukens vin er Champagne Diebolt-Vallois Blanc de Blancs Brut Prestige.

Champagne Diebolt-Vallois ble etablert i 1978 av Jacques Diebolt og Nadia Vallois, og drives i dag sammen med neste generasjon; Arnaud og Isabelle. Familien Diebolt har holdt til i Cramant siden slutten av 1800-tallet, mens slekten til Nadia Vallois har dyrket druer i kommunen Cuis siden 1400-tallet. Eiendommen består av rundt 11 hektar vinmarker, hovedsakelig i Cramant og Cuis, men også parseller i Chouilly og Epernay. 

Husets Cuvée Prestige var tidligere en ren blanc de blancs fra gamle stokker i hjemkommunen Cramant, men inneholder i dag noe materiale fra Chouilly og Mesnil-sur-Oger. Den er ståltankfermentert, mens reservevinene ligger på store gamle fat. Det er gode grunner til å prøve også deres Blanc de Blancs Brut (#4004601, kr. 359,90) og ikke minst den fatgjærede og stadig mer kostbare flaggskipvinen Fleur de Passion (#11027901, kr. 1299,90).

Diebolt-Vallois Brut Prestige
Champagne, Frankrike
#4005301, kr. 429,90
(Heritage Wines)

Basevin fra 2016, med reserveviner fra 2009-2015. Frisk duft av lime, blomster, glassepler, knust kalk og østersskall, med godt autolysepreg. Syrlig og intens i munnen, med god eplefrukt, flott lengde og, tørr, krisp, mineral finish.