Logg inn / Registrer deg

Saftig syrah fra Texier

Eric Texier er atomkraftingeniøren som ble økobonde. Tidlig på 90-tallet ble hans vininteresse så påtrengende at han sluttet med kjernekraft og begynte med naturkraft. Det ble vinstudier i Bordeaux og læretid i Mâcon, før han slo seg ned i Brézème i nærheten av Valence i Rhônedalen. Hans viner er laget med økologiske metoder, villgjær og forsiktig (eller ingen) svovling. Texiers metoder, i grenselandet mot det som må kalles naturvin, har ved tilfeller vist seg å skape noe flaskevariasjon og viltre viner, men når vinene er gode, kan de være uimotståelige.

Høst er syrahtid, og Texier har laget noen nydelige, pure og ekstroverte syrahviner med moderat alkohol i 2013. Dagens anbefalinger kommer fra hans egne vinmarker i henholdsvis Brézème og St.-Julien en St.-Alban.

 

Brézème Vielle Serine Domaine de Pergaud 2013
Eric Texier
Pris: 299,90 
Varenummer: 9478801
Bestillingsutvalget

100 % Serine (Syrah) fra 80 år gamle vinstokker.

Pur og mørk kirsebær- og skogsbærfrukt, med preg av blomster, knust pepper, oliven, lakrisrot og lær. Flott i munnen, dyp, kjølig og saftig, med eleganse. Anis, pepper og mineraler i utgangen, med fine, faste tanniner. Flott lengde. En skikkelig lekker vin.

 

St-Julien en St-Alban Vieille Serine Domaine de Pergaud 2013
Eric Texier
Pris: 319,90 
Varenummer: 9479001
Bestillingsutvalget

100 % Serine (Syrah) fra 70 år gamle vinstokker.

Veldig frempå, med knuste skogsbær og kirsebær, streif av råpotet, einer og pepper. Saftig, ren og dyp, med kjølig og frisk fruktstil. Konsentrert og lang, og med gode, faste tanniner.