Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Nye portugisere i basis

Disse to rimelige portugisiske rødvinene ble lansert i basisutvalget i januar, og kan anbefales til lam, varme gryter og kalde vinterkvelder.

Begge er laget på druen Touriga Nacional, godt kjent for de fleste portvinsdrankere. Den var på slutten av 1800-tallet den suverent dominerende rødvinsdruen i Dão, men tapte nesten hele sitt fotfeste etter phylloxera-epidemien og de kvantitetsorienterte prioriteringene som fulgte i årene som kom. I det siste har Touriga Nacional fått stadig sterkere posisjon igjen, til glede for vinelskere som oss. Druen karakteriseres med dyp farge, høyt tanninnivå, god fruktkonsentrasjon og kompleks aromatikk i retning mørke bær, urter og blomster.

 

Niepoort Dão Rotulo Touriga Nacional 2015
Varenummer: 8035401
Pris: 137,40
Basisutvalget, kat. 2       

Håndplukkede druer, fermentert i stål og lagret 12 måneder i sementtanker. Tiltalende duft av knuste skogsbær, blomster, lakris, lær og urter. Saftig, med flott fruktdybde og fin syrlighet. Pene, faste tanniner og god lengde. Mye vin for pengene!

 

Casa Américo Touriga Nacional 2015
Varenummer: 8131401
Pris: 145,50
Basisutvalget, kat. 5

Fottråkkede druer, fermentert med villgjær og lagret 12 måneder på sementtanker.  Pen, dyp og tett vin med fin, frisk og pur mørk frukt, anis og lær. Kremet tekstur i munnen, saftig, med bra syreløft og fast, tørr, spicy utgang.