Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

De beste basisnyhetene

Noen flotte høydepunkter var det blant mye slett vin i januarnyhetene i basisutvalget, både fra polets egne lanseringer og importørenes testlistinger.

Her er fem viner som du bør ta en nærmere titt på!

 

Ch. La Forchetiere Muscadet Côtes de Grandlieu 2017
Varenummer: 10576401
Partiutvalget, kategori 4 
Pris: 120,80 

Hvorfor? Klokkeren og syrefrisk hvitvin med mineralpreg til 120 kroner. What’s not to like?

Pen muscadet med sitrus eplepreg, og innslag av sjøvann. Krisp og pent syrlig med god frukt og fin salin tone ut. God vin for pengene. Prøv til enkle retter av fisk og skalldyr.

 

Hexamer Schlossböckelheimer Porphyr Riesling 2017
Varenummer: 416101
Testutvalget, kategori 6
Pris: 147,60

Hvorfor? Fordi vi trenger gode halvtørre rieslinger i basis, til sushi og spicy mat.

God, halvtørr riesling med 17,7 gram restsukker og 8 gram syre. Duft av eple, blomster, mineraler og et streif av honning. Pen syrefriskhet i munnen, med godt balansert sødme, god eplefrukt hele veien, og en fin liten grapefruktaktig fasthet i utgangen. Flott sushivin, eller til krydret asiatisk mat.

 

Regina Viarum Mencia 2017
Varenummer: 10562201
Basisutvalget, kategori 6
Pris: 183,90

Hvorfor? Allsidig matvin med knasende og kjølig bærfrukt.

Fersk og god menciavin, med duft av knuste mørke bær, urtetoner og lær. Saftig og med fin syrlighet, god munnfølelse og fin fast og lang utgang. God til lam, enkle kjøttretter og grillmat.

 

A. Bernardino Paulo da Silva Colares Chitas 1999
Varenummer: 3963301
Partiutvalget, kategori 4
Pris: 299,90

Hvorfor? Særegen, elegant og velutviklet vin fra upodede stokker i et glemt og nesten utryddet vinområde på atlanterhavskysten i Portugal.

100% Ramisco. Pent utviklet, med røde frukter, lær, tørkede blomster, urter, trevirke og tobakk på duft. Frisk syrlighet i munnen, med god, bløt frukt, fine tanniner og lett fasthet ut. Flott lengde. Sjelden og moden vin til god pris. Meditasjon, eller til lam og sopp.

 

Giovanni Viberti Barolo Buon Padre 2013
Varenummer: 2097301
Testutvalget, kategori 6
Pris: 329,00

Hvorfor? Klassisk og lagringsdyktig barolo til en god pris.

Pen og bottelagret blandingsbarolo fra åtte vinmarker i Barolo, Monforte og Verduno. Duft av kirsebær, roser, tjære og lær. Pen frukt i munnen, med mørkt fruktpreg, god lengde og fast stram utgang. Barsk og holdbar vin som trenger litt modningstid.