Logg inn / Registrer deg
ProWein 2022

2017 Bordeauxslipp med mer

Mandag 23. november er det klart for spesialslipp med fokus på Bordeaux 2017. Totalt 35000 flasker skal selges, fordelt på 215 varelinjer hvorav 119 er fra Bordeaux. Arne har smakt seg gjennom det som Vinmonopolet viste frem til pressen, og av 85 viner fikk 28 toppscore.

Også denne gangen er det avvikende lanseringsmønster, med slipp på nett tre dager før de resterende usolgte vinene kommer ut i butikk. Mer om dette kan du lese hos vinmonopolet her.

Årgang 2017 er en variabel årgang i Bordeaux. To frostangrep sent i april reduserte mange steder avlingene betydelig, men mens noen eiendommer mistet hele avlingen, var det andre som ikke ble rammet i det hele tatt. Og råtepress grunnet fuktig vær opp mot innhøstingen gjorde at mange måtte plukke tidlig, før druene var skikkelig modne. De beste vinene er derfor laget der man har sortert undermodne druer fra. Når det er sagt, er de beste vinene av svært god kvalitet, med en kjølig fruktprofil og «normale» alkoholnivåer rundt 13-13,5 %. Vestsiden har kommet klart best ut, og stilen på vinene er ikke ulik den fra årgang 2014.

Mer om årgangen kan du også lese på Vinmonopolets nettsider.

Foto: Kjell Karlsson Vinfoto