Logg inn / Registrer deg

Ukens vin: Vinøst fra Vittoria

Cerasuolo di Vittoria ble Sicilias første og hittil eneste DOCG i 2005. Området ligger sør på Sicilia og har tatt navn etter byen Vittoria. Vinen lages på en blanding av druesortene frappato og nero d’avola, der førstnevnte bidrar med syrlighet og friske aromaer, mens sistnevnte gir kraft og fylde. Ukens vin er Cerasuolo di Vittoria 2014 fra Vigna di Pettineo.

Vigna di Pettineo ble etablert i 1999 og har tatt navn etter landsbyen Pettineo. Eiendommen omfatter 25 ha, hvorav 20 ha er beplantet med vinstokker, hovedsakelig frittstående frappato- og nero d’avola-stokker, i den sentrale delen av DOCG-en. Jordsmonnet består av et tykt lag med rød sand over kalkstein, og driften er økologisk. Ukens vin er gjæret på ståltank og er ikke eikelagret.

Cerasuolo di Vittoria 2014
Vigna di Pettineo
#7364201, kr 169,90
(Autentico)

50 % nero d’avola og 50 % frappato. Frisk, typeriktig og ueiket vittoriavin med innslag av bringebær, kirsebær, mørke plommer og krydder på duft. Pent fyldig og lett syrlig vin med fin friskhet også i munnen, god lengde og stram, fast og lett rustikk finish.

Mat: Pasta, lam, okse