Logg inn / Registrer deg

Ukens vin: Regional rhônevin

Den regionale appellasjonen Côtes du Rhône er den klart mest omfattende i Rhônedalen og spenner over et variert spekter av viner. Med den globale oppvarmingen vi har sett i nyere tid, er det et generelt problem i Syd-Rhône at mange viner nå ender opp med 14,5 % alkohol eller mer, noe som ofte blir i voldsomste laget. De beste vinene i kategorien Côtes du Rhône er derfor gjerne viner med at alkoholnivå i området 13,5-14 %, ofte fra mindre produsenter som ikke avler for mye. Ukens vin er Côtes du Rhône 2016 fra Domaine le Garrigon.

På Domaine le Garrigon er det Daniel Couston og søsteren Marie Françoise som står for vinproduksjonen. Eiendommen, som ble stiftet av bestefaren i 1919, omfatter i dag 80 ha med vinmarker og er dyrket økologisk siden 1997. Vinene spontangjæres på sementtanker, modnes på de samme tankene, og er derfor ikke i kontakt med eik. Vinene er i dag sertifisert økologiske.

Côte du Rhône 2016
Domaine le Garrigon
#6517701, kr 159,90
(Lacertidae)

60 % grenache, 30 % syrah og 10 % carignan. Frisk, ren, ueiket og tiltalende sydrhône med flott frukt og innslag av mørke bær, krydder, blomster og et streif av urter på duft. Pent fyldig, saftig og strukturert vin med flott frukt også i munnen, middels syre, god lengde og fast og tørr finish. Økologisk dyrket.

Mat: Lam, okse, vilt.