Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Palmiet Pinot

Pinot noir var lenge en druesort som var vanskelig å «få til» i Den nye verden. Men i de senere år har man knekket koden mange steder, og det lages nå strålende viner av denne druen i for eksempel Sonoma Coast og Anderson Valley i California og på Sørøya i New Zealand. Og nå har også Elgin i Sør-Afrika meldt seg som en kandidat til å frembringe høykvalitetsviner av pinot. Ukens vin er Palmiet Pinot Noir 2016 fra J.H. Meyer.

Firmaet J.H. Meyer Signature Wines ble etablert så sent som i 2011 av Johan Meyer, som også er kjent under tilnavnet «Stompie». Hans første årgang var 2012, og han er i dag regnet som en av Sør-Afrikas mest lovende unge vinmakere. Hans tilnærming til fremstillingen er i naturvinkategorien, dvs. med lite intervensjon, ingen klaring, ingen filtrering og lave doser med sulfitt. Regionen Elgin er med vinmarker i 500-700 meters høyde et av Sør-Afrikas kjøligste vinområder og altså særlig egnet for chardonnay og pinot noir. Ukens vin er fra vinmarken Palmiet og har modnet på brukte 300 liters franske eikefat.

Palmiet Pinot Noir 2016
J. H. Meyer, Elgin, Sør-Afrika
#3694601, kr 309,90
(Unico Real)

Frisk og ungdommelig sørafrikansk pinot med godt pinotpreg og innslag av røde bær, blomster og et streif av anis og fat på duft. Middels fyldig vin med glatt tekstur, delikat pinotfrukt i munnen, god lengde og lett syrlig og tør finish. Elegant stil.

Mat: Kylling, and, fasan

palmiet