Logg inn / Registrer deg

Ukens vin: Nydelig Niersteiner

Vinene fra Rheinhessen har de siste årene fått mye oppmerksomhet - og det med god grunn. Særlig har de kalkholdige vinmarkene omkring landsbyen Westhofen, syd i regionen, med sine slake åssider og store flatområder stått frem med sterk kvalitetsvekst og oppnådd betydelig interesse. Det er imidlertid vinene fra Nierstein, avgrenset av Rhinen nordøst i regionen, som historisk sett har hatt høyest status.

Rieslingstokkene i det dramatiske Roter Hang står med røttene i rød, jernholdig leire og sandsten. Her drar de nytte av flott eksponering, med elvens solrefleksjon og temperaturregulerende egenskaper. Ukens vin kommer herfra, nærmere bestemt fra Grosses Gewächs-vinmarkene Orbel og Oelberg, som er nye tilskudd i Weingut Wittmanns portefølje fra 2014. Vinen er forøvrig laget som en GG, men Wittmann mener selv at kvaliteten foreløpig ikke er helt på høyden for å tappes under slik etikett.

Familien Wittmann har vinhistorie tilbake til 1600-tallet, men det er den siste generasjonen, Philipp Wittmann, godt hjulpet i vinmarkene av pappa Günther, som har løftet vinhuset opp på øverste hylle. De endret sin dyrkningspraksis fra konvensjonell til økologisk i 1990 og har siden 2004 arbeidet biodynamisk. Vinene spontangjæres i store, gamle eikeliggere og termoregulerte ståltanker.

Vom Rotliegenden Riesling Trocken 2016
Wittmann, Rheinhessen
#3530801, kr. 199,90
(Moestue)

Frisk, ren og tiltalende nierstein-riesling med innslag av epler, blomster og et streif av sitrus og mineraler på duft. Middels fyldig og syrlig vin med god lengde og krisp, eplepreget finish.

Mat: Fisk, Kylling