Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Moden chablis

Etter flere år med lave avlinger grunnet frost, har prisene på chablis steget markant, men det finnes fortsatt gode kjøp i denne kategorien. I mai i år lanserte en av de tradisjonelle negociantene i området en ti år gammel premier cru til en særdeles hyggelig pris. Ukens vin er Chablis Vaucoupin 2018 fra J. Moreau.

Huset J. Moreau ble etablert i 1814 da en lokal bøkker ved navn Jean-Joseph Moreau giftet seg med datteren til en lokal vindyrker og etterfølgende Moreau, mens J. Moreau i dag drives som en tradisjonell negociantvirksomhet som nå kontrollerer 200 ha med vinmarker.

Årgang 2008 i Chablis ga 10-50 % lavere avlinger enn normalt grunnet vårfrost, millerandage og haglbyger, men en solrik «Indian summer» ga godt modne druer av høy kvalitet. Ukens vin kommer fra en østvendt premier cru-mark, er gjæret og modnet på tank og har gjennomgått den malolaktiske gjæring.

Chablis Vaucoupin 2008
J. Moreau, Burgund
#5819801, kr 239,90
(Silenus)

Frisk, ren og velutviklet premier cru med innslag av mineraler, smør og et streif av østers på duft. Pent fyldig, syrlig og flott i munnen, med god lengde og tørr og mineralpreget finish. Moden og god.

Mat: Fisk og skalldyr.