Logg inn / Registrer deg

Ukens vin: Mesterlig Mercurey

Det har vært en rekke svært gode årganger i Burgund de siste årene, men svært lave avlinger kombinert med høy kvalitet har bidratt til at prisene, særlig i Sentralburgund, har gått til himmels. Nå er årgang 2015 på vei inn i markedet, også her er kvaliteten på topp, og en god nyhet er at det er bedre volumer tilgjengelig enn i årganger som 2010, 2012, 2013 og 2014. Men prisene kommer nok til å holde seg høye, og da lønner det seg å se litt rundt i mer perifere områder i Burgund, for eksempel i Côte Chalonnaise. Ukens vin er Mercurey le Framboisière 2015 fra Domaine Faiveley.

Maison J. Faiveley ble grunnlagt i 1825 av Pierre Faiveley, og det var dennes sønn Joseph som senere ga huset dets nåværende navn. Firmaet startet opprinnelig som en klassisk negociant, men en systematisk ervervelse av vinmarker opp gjennom årene har gjort at Domaine Faiveley i dag er en av de største eiere av klassifiserte vinmarker i Burgund. Domainet og negociantvirksomheten drives i dag av Erwan Faiveley, og siden hans inntreden, og ansettelsen av Jérome Flous som ansvarlig for vinmarkene og Bernard Hervet som direktør, har det vært et merkbar løft i vinkvaliteten.

Mercurey le Framboisière 2015
Faiveley, Burgund
#2226001, kr 259,90
(B & R Wine)

Frisk og ungdommelig kommunevin med sublim frukt, godt pinotpreg og innslag av bringebær, blomster og et streif av fat på duft. Pent fyldig vin med sublim frukt også i munnen, fin syre, god konsentrasjon og lengde og lett syrlig og tørr finish.

Mat: Kylling, and, fasan