Logg inn / Registrer deg
Coravin - En vinrevolusjon!

Ukens vin: Majestetisk Morgon

Jean-Paul Brun fra Domaine Terres Dorées i Beaujolais har fått mye positiv omtale i Vinforums spalter opp gjennom årene. Eiendommen omfatter 17 ha vinmarker, og Brun er en av flere mindre produsenter som sverger til naturlig fremstilte viner, noe som blant annet betyr naturgjær, null chaptalisering, svært lav svoveldosering og liten eller ingen filtrering før tapping. Resultatet er friske, lette, saftige og svært lettdrikkelige viner som best nytes lett avkjølt i sommervarmen. Ukens vin, som også er hans nyeste vin i Norge, Morgon Côte du Py-Javernières 2015, er imidlertid vesentlig mer strukturert og lagringsdyktig enn de fleste av husets øvrige viner.

Morgon er, sammen med Moulin-à-Vent, regnet som to av de mest lagringsdyktige cru-ene i Beaujolais, åssiden Côtes du Py er regnet som den beste delen av området som gir mer strukturerte og enda mer holdbare viner enn resten av Morgon, og Javernières er en av de beste parsellene i Côte du Py.

Morgon Côte du Py - Javernières 2015
Jean-Paul Brun, Beaujolais
#7161501, kr 259,90
(Autentico)

Fra 50-80 år gamle stokker. Frisk og tiltalende morgon med innslag av røde bær, blomster og et streif av krydder og lær på duft. Pent fyldig, saftig og strukturert vin med fin syre, god intensitet og lengde og lett syrlig og fast finish. Holdbar stil.

Mat: Kylling, and, pasta