Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Leskende vin fra Lapierre

På varme sommerdager er ikke tiden for tunge rødviner, men heller en god anledning til lette og saftige rødviner med lite tanniner. Ukens vin er Beaujolais 2017 fra Marie Lapierre på Ch. Cambon.

Marie Lapierre var gift med Marcel Lapierre, en av pionerene i Beaujolais når det gjelder fremstilling av vin etter «naturmetoden», dvs med økologisk dyrkede druer, gjæring med naturgjær, ingen klaring og filtrering og lite eller ingen bruk av sulfitt. Ekteparet kjøpte eiendommen Ch. Cambon i 1995, beliggende rett utenfor Morgon og tilplantet med eldre vinstokker – plantet i henholdsvis 1914 og 1976. Etter at Marcel døde i 2010 bare 60 år gammel, har Marie overtatt ansvaret for vinproduksjonen på Ch. Cambon og følger de samme prinsippene som før. Ukens vin er tilsatt en liten dose sulfitt før tapping, men er ellers laget helt uten tilsettingsstoffer.

Beaujolais 2017
Ch. Cambon, Burgund
#7621001, kr 187,90
(Blend Wines)

Frisk, ren og tiltalende beaujolais med sublim frukt og innslag av røde bær, blomster og et streif av anis på duft. Middels fyldig, saftig og syrlig vin med flott frukt også i munnen, god lengde og lett syrlig og tørr finish.

Mat: Kylling, and, pasta