Logg inn / Registrer deg

Ukens vin: Kommunevin fra Chorey

Med burgunderprisenes himmelflukt de senere årene, er sentralburgunderne – både de røde og de hvite – blitt såpass dyre at de vanskelig kan anbefales som «value for money», og skal man finne «gode kjøp» i Burgund i dag, må man ty til mindre kjente eller mer perifere appellasjoner. Ukens vin er Chorey-lès-Beaune les Beaumonts 2014 fra Arnoux Père & Fils.

Kommuneappellasjonen Chorey-lès-Beaune har ingen premier cru-vinmarker, siden den utelukkende omfatter relativt flatt land øst for Savigny-lès-Beaune, men vinmarken Les Beaumonts («de vakre fjellene»!) er kanskje den best beliggende, helt vest i appellasjonen mellom Savigny-lès-Beaune og Aloxe-Corton.

Pascal Arnoux er fjerdegenerasjons vindyrker som holder til i byen Chorey-lès-Beaune. Han og konen Caroline har hatt ansvaret for familiedomainet på 20 ha vinmarker siden 2007. Chorey-lès-Beaune les Beaumonts er laget med tradisjonell burgundervinifikasjon med avstilking av druene, gjæring på tank og 12 måneders fatlagring, der 10-20 % er ny eik.

Chorey-lès-Beaune les Beaumonts 2014
Arnoux Père & Fils, Bourgogne
#7775201, kr 249,90
(Nofra)

Frisk og tiltalende kommunevin med kjølig frukt og innslag av bringebær, kirsebær, blomster og et streif av fat på duft. Pent fyldig og lett syrlig burgunder med glatt tekstur, flott frukt også i munnen og et streif av tørrstoffer i finish.

Mat: kylling, and, fasan.