Logg inn / Registrer deg
Hjemme hos Trond Moi

Ukens vin: Kjølig Côt

Druen Côt (og dennes navn) opprinner fra Cahors i sydlige Frankrike, og er ikke minst kjent som Argentinas mest dyrkede vindrue, der kalt malbec. Begge disse adressene lager på sin måte en rik og robust utgave av druen. Men i Loire, et godt stykke nordover i Frankrike, er modningsforholdene mer marginale, og vinene kjøligere. Ukens vin er 2018 La Part du Colibri fra Muscadet, signert Vincent Caillé.

Vincent tok over familiegården som femte generasjons vindyrker i 1986. I dag dyrker han og datteren Clarisse 25 hektar med druetypene melon de bourgogne, folle blanche, gamay, abouriou, côt og cabernet franc på sertifisert biodynamisk vis. Navnet La Part du Colibri henspiller på en legendefortelling om colibrien som deltok i å slukke skogbrann ved å kaste vanndråper fra sitt lille nebb – den gjorde sin del. Ukens vin kan gjerne nytes på den kjølige siden, gjerne med følge av lyst kjøtt, svin eller alene, saftig som den er.

La Part du Colibri Côt 2018
Vincent Caillé, Loire
#11710201, kr. 169,90

Biodynamisk dyrket, spontanfermentert og ueiket côt (malbec) fra Loire, med syrefrisk, saftig og kjølig bærfrukt, og preg av urter og blomster og hint av blekk og lær på duft. Syrlig og løftet også i munnen, med 12% alkohol, god lengde og fin fasthet i utgangen.