Logg inn / Registrer deg

Ukens vin: Gunstig Gravelle

Den vestlige del av Loiredalen er kjent for sine muscadetviner laget av druesorten melon de bourgogne, og mest kjent er området Muscadet de Sèvre et Maine. Druesorten melon de bourgogne ble importert fra Burgund og plantet i området etter at en usedvanlig hard frost hadde ødelagt alle vinstokkene i regionen i 1709. Vinene er slanke, lett syrlige, alkoholsvake og et glimrende følge til skalldyr som østers og blåskjell. Men av en eller annen grunn er disse vinene ikke særlig trendy, prisene er ofte rimelige, og fra de beste produsentene er det derfor mange gode kjøp å hente. Ukens vin er Ch. de la Gravelle Gorges 2010 fra Véronique Günther-Chéreau.

Véronique Günther-Chereau eier og driver flere eiendommer i Muscadet, som hun overtok etter sine foreldre i 1990. Særlig er hun kjent for å sende lagrede og modne utgaver av sine muscdetviner på markedet, og ukens vin har ligget tre år på bunnfallet før tapping.

Gravelle Gorges 2010 Véronique Günther Chéreau, Muscadet de Sèvre et Maine sur lie, Loire #59684, kr 149,90

Lagret tre år på bunnfallet før tapping. Frisk, ren, ungdommelig og typeriktig muscadet med innslag av epler, blomster, mineraler og et streif av sjø på duft. Frisk, pent fyldig og lett syrlig vin med god intensitet og lengde og krisp og tørr finish. Rimelig priset.

Mat: Østers, blåskjell, torsk.