Logg inn / Registrer deg

Ukens vin: Fremragende Sous Frétilles

Burgunderprisene har gått til himmels de senere årene, men det er i all hovedsak grand cru-ene samt både premier cru-viner og kommuneviner fra de kjente kommunene som har ført an i prisgaloppen. Ser man på de litt mindre kjente kommunene, er det fortsatt mulig å gjøre gode kjøp. Ukens vin er Pernand-Vergelesses Premier Cru Sous Frétilles 2012 fra Deux Montille.

Domaine de Montille posisjonerte seg under ledelse av Hubert de Montille som et av de ledende domenene i Volnay. I dag har sønnen Étienne tatt over styringen av domainet og har i tillegg etablert en negociant-virksomhet sammen med søsteren Alix under navnet Maison Deux Montille. I dette prosjektet har Étienne ansvaret for rødvinene og Alix for hvitvinene. Filosofien er den samme som for domenet, dvs liten eller ingen chaptalisering, moderate alkoholnivåer, liten bruk av ny eik og en vinstil man på engelsk ville betegne som «restrained elegance».

Kommunen Pernand-Vergelesses er nabo til Aloxe Corton, der man finner mesteparten av Corton-Charlemagne. Men denne grand cru-en strekker seg også inn i Pernand-Vergelesses og Ladoix, og premier cru-marken Sous Frétilles ligger ikke langt unna Pernand-delen av Corton-Charlemagne. Stilen til Deux Montilles utgave av denne vinmarken kan da også aromatisk sett minne om en Corton-Charlemagne fra Bonneau du Martray i litt kjølige årganger, men smaksmessig sett som en noe slankere og trangere versjon enn denne.

Pernand-Vergelesses Premier Cru Sous Frétilles 2012
Maison Deux Montille
#5047001, kr 399,90
(Moestue)

Frisk, ren og tiltalende premier cru med innslag av lime, mineraler, smør og et streif av krydder og fat på duft. Pent fyldig og syrlig vin med god lengde og stram, tørr og mineralpreget finish. Stilmessig som en kjølig og stram utgave av corton-charlemagne.

Mat: Hummer, fisk, kylling.