Logg inn / Registrer deg
Gaia - Battle of Bottles

Ukens vin: Clos Epinous fra Corbières

Corbières den største appellasjonen i Languedoc, i volum større enn selv den regionale AOC Languedoc, og selv om den er preget av varierende jordsmonn i varierende høyde over havet, er det særlig to forhold som gjør seg gjeldende i positiv retning: Det er mange høytliggende vinmarker, noe som gir et relativt kjølig klima i forhold til den geografiske plassering i departementet Aude helt syd i Frankrike, og det er mange svært gamle vinstokker, særlig av druesorten carignan. Ukens vin er Clos Epinous 2016 fra Remi Jaillet.

Remi Jaillet, som opprinnelig kom fra en vindyrkerfamilie i Loire, har i dag 8 ha med vinmarker, og vinene har vært sertifisert økologisk siden 2006. Clos Epinous er fremstilt med en overvekt av carignandruer fra over 80 år gamle vinstokker, og vinen er spontanfermentert, usvovlet og modnet på brukte fat.

Clos Epinous 2016
Remi Jaillet, Corbières
#1882301, kr 169,90
(Pure Wine)

60 % carignan, 22 % grenache og 18 % syrah. Mørk, frisk og usvovlet corbières med flott frukt og innslag av mørke skogsbær, lær og et streif av fuktig skogbunn, krydder og urter på duft. Kraftig, fyldig og saftig vin med flott frukt også i munnen, god lengde og et streif av varme i finish.

Mat: Lam, okse, vilt