Logg inn / Registrer deg
Coravin - En vinrevolusjon!

Ukens vin: Chic Chinon

Røde loireviner har pussig nok lite fotfeste i Norge. De beste av dem er generelt de cabernet franc-baserte utgavene fra det sentrale Loire. Ukens vin er Fabrice Gasniers usvovlede utgave fra appellasjonen Chinon.

Fabrice Gasnier er fjerde generasjons vindyrker i Chinon. Oldefaren Aimé Gasnier etablerte eiendommen på begynnelsen av 1900-tallet, mens både sønnen Hubert og sønnesønnen Jacky utvidet vinmarksarealet, slik at Fabrice, som begynte å jobbe med faren på eiendommen i 1990, i dag har ca 23 ha med vinmarker, alle tilplantet med cabernet franc. I år 2000 begynte han å legge om til økologisk dyrking, og siden 2009 har eiendommen vært sertifisert biodynamisk.

Ukens vin, Chinon l’Ethique Nature 2015, er fra 45 år gamle vinstokker, ueiket og laget helt uten tilsetting av sulfitt.

Chinon l’Ethique Nature 2015
Fabrice Gasnier, Loire
#6368801, kr 219,90
(Blend Wines)

Usvovlet cabernet franc. Mørk og ungdommelig chinon med innslag av mørke bær, blomster og et streif av paprika og urter på duft. Middels fyldig, lett syrlig og saftig vin med sublim frukt i munnen, god lengde og fast og tørr finish. Sertifisert biodynamisk.

Mat: Kylling, pasta, lam.