Logg inn / Registrer deg

Ukens vin: Buona Boncie

Ny årgang av Le Boncie 5 er nettopp lansert fra Poderi Le Boncie, en knøttliten eiendom i Castelnuovo Berardenga syd i Chianti Classico. Eiendommen ble etablert av Giovanna Morganti i 1990 og omfatter i dag 3,3 ha vinmarker. Giovanna lager kun to viner, Le Trame, som tidligere var DOCG Chianti Classico, men som nå selges som IGT, og IGT Le Boncie 5 som er noe rimeligere. Vi har tidligere hatt denne vinen som ukens vin (årgang 2007 og 2010), og denne gangen er det duket for årgang 2015.

Le Boncie ligger i 360 meters høyde, og vinmarkene er primært plantet med sangiovese, med tilskudd av lokale toscanske sorter som ciliegiolo, colorino, fogliatondo og mammolo. Plantetettheten er høy – 7400 / ha – og plantene dyrkes dels som gyuot, dels ad alberello. Produksjonen er biodynamisk og Giovanna makter å få frem en fruktkvalitet i sine viner som er sjelden kost i Toscana. Den totale årsproduksjonen på eiendommen ligger på ca 13 000 flasker.

Le Boncie 5 2015
Giovanna Morganti, Toscana
#5147101, kr 249,90
(Autentico)

80 % sangiovese og 20 % ciliegiolo, colorino, fogliatondo og mammolo. Frisk, tiltalende og lavt svovlet toscansk rødvin med kjølig frukt og innslag av kirsebær, moreller, blomster og et streif av krydder og lær på duft. Pent fyldig, strukturert og saftig vin med flott frukt også i munnen, stor lengde og fast og tørr finish.

Mat: Pasta, lam, okse