Sublim savigny

Publisert  15.02.2013 kl 12:30

En av de vinene som år ut og år inn får topp score i Vinforums spalter er burgundervinen Savigny-lès-Beaune fra Domaine Pavelot. Nå er den tilgjengelig i den allerede sagnomsuste årgang 2010 og er kanskje bedre enn noensinne.

Det har vært Pavelot-er i Savigny i mange generasjoner, men tidligere ble mye av vinen solgt via de store vinhus, negociantene. Selv så sent som i 1989 gikk rundt 25 % av salget via denne kanalen, men i dag tappes og selges alt under eget navn. Pappa Jean-Marc Pavelot har lenge stått for produksjonen, men i dag er også sønnen Hugues med på laget. Domainet omfatter 12 ha vinmarker, totalproduksjonen ligger vanligvis på ca 60 000 flasker og den røde kommunevinen kommer fra parseller på til sammen litt over 5 ha. Druene høstes manuelt, og det gjennomføres en kaldmaserasjon før gjæringen starter. Vinene modnes på tradisjonelle barriques, men andelen av nye fat er normalt svært lav.

Savigny-lès-Beaune 2010
Domaine Pavelot, Bourgogne
#45380, kr 225
Lys og tiltalende savigny med sublim frukt og innslag av bringebær, skogsbær, blomster og et streif av fuktig underskog på duft. Pent fyldig burgunder med glatt tekstur, lekker frukt også i munnen, fin syre og pene tanniner i finish. Innsmigrende stil. Årgang 2010 fornekter seg ikke.

Mat: Kylling, and, lettere fuglevilt.

Del saken på   Facebook