Eierskifte i Pessac-Léognan

Publisert  24.04.2012 kl 14:41

Robert Wilmers, eieren av Château Haut-Bailly, har kjøpt den nærmeste naboeiendommen til slottet, Château Le Pape. Den 7 ha store Le Pape, eid av Patrick Monjanel siden 1998, ligger på det høyeste partiet innen appellasjonen Pessac-Léognan.
Vinmarkene er plantet med 80 % merlot og 20 % cabernet sauvignon med en plantetetthet på 6500 vinstokker per ha og slottet har en gjennomsnittlig produksjon på 33 000 flasker.

Haut-Bailly skriver i en pressemelding at sjefen på Haut-Bailly, Veronique Sanders, nå vil få ansvaret for begge eiendommene, mens teknisk direktør Gabriel Vialar – som har jobbet både på Mouton-Rothschild og Smith Haut Lafitte – vil få ansvaret for de tekniske beslutningene på Le Pape. Pressemelding fastslår også at «Vi planlegger i nærmeste fremtid å starte et investeringsprogram for å få slottet opp blant de beste i appellasjonen.»

Wilmers har rett til å inkludere de nyervervede vinmarkene som en del av Haut-Bailly, siden begge eiendommene ligger innen appellasjonen, men Sanders bekrefter at det ikke er noen planer om å bruke vinmarkene fra Le Pape til å utvide Haut-Bailly. «Vår hensikt er å ta vare på identiteten til denne vakre eiendomme,» uttalte hun.

Del saken på   Facebook