Riesling i spesialbutikkene

Publisert  28.03.2012 kl 12:51

Spesialslippet den 29. mars for butikkene i Vika og Valkendorfsgaten har Tyskland som tema, og det er i stor grad årgang 2010 det dreier seg om selv om det også er eldre viner, særlig i større flaskeformater, blant nyhetene. Om 2010 er det allerede skrevet mye; det er på alle måter en ekstrem årgang, med svært høye syrenivåer på både de senthøstede tørre vinene og de edelsøte vinene, men kvaliteten på begge disse kategoriene er skyhøy og det er i utstrakt grad viner for lang lagring. Med svært lave avlinger er det i mange tilfeller snakk om begrensede mengder; f.eks. lanseres det latterlige tre flasker av Bürklin-Wolfs toppvin, Kirchenstück 2010.

I Vika er det ca. 160 varelinjer og i Valkendorfsgaten litt over 100. Grunnet små kvanta av enkelte viner er det også denne gang enkelte varer som det er kvote på. Det gjelder Dönnhoffs eiswein, før omtalte Kirchenstück fra Bürklin-Wolf, et par av vinene fra Keller og Brunnenhäuschen Riesling GG 2010 fra Wittmann. Av 46 smakte viner har 21 fått topp score, og samtlige av disse er så nær som én fra årgang 2010.

For å kunne lese Vinforums anmeldelser av spesialvinene må du ha et eget abonnement som du kan tegne ved å klikke på abonnement i hovedmenyen.

Del saken på   Facebook