Fruktig festvin fra Navarra

Publisert  27.01.2012 kl 05:39

Det er en klar trend her hjemme at det er kommet flere fruktige og ueikede spanske viner for salg i en rimelig prisklasse, særlig fra Navarra, Rioja og Ribera del Duero. Ukens vin er et godt eksempel på denne fruktige, innsmigrende, saftige og lettdrikkelige vinstilen. Fiesta de Azul e Garanza 2010 fra Navarra er spontangjæret, og kommer fra økologisk dyrkede vinmarker.

Produsenten er Bodegas Azul e Garanza som holder til rett ved naturparken Bardenas Reales i den sydøstlige del av Navarra. Selve bodegaen ligger i den lille landsbyen Carcastillo, 9 mil vest for Logroño og 7 mil syd for Pamplona. Azul y Garanza produserer i dag 4 røde og en rosévin, alle sertifisert økologiske. Eiendommen omfatter 40 ha med vinmarker i et område med relativt lite nedbør, noe som resulterer i naturlig lave avlinger. Fiesta-vinen er gjæret på sementtanker og tappes ufiltrert. Bak vinene fra Azul e Garanza står de to unge ønologene Maria Barrena og Dani Sánches Noguè, i tillegg til Marias bror, Fernando Barrena.

Fiesta de Azul e Garanza 2010
Bodegas Azul e Garanza, Navarra
#52253, kr 114.90
60 % tempranillo og 40 % garnacha. Frisk og ueiket navarravin med innslag av mørke bær, plommer, blomster og et streif av anis på duft. Rund og saftig vin med moderat syre, frukt hele veien, god lengde og frisk, tørr og varm finish. Marginalt under årgang 2009 i kvalitet.

Mat: Lam, pasta, kylling.

Del saken på   Facebook