Vellykket Vicchiomaggio

Publisert  23.10.2011 kl 08:14

Slottet Castello Vicchiomaggio ligger ca 3 km utenfor landsbyen Greve sentralt i Chianti Classico og omfatter en eiendom på 150 ha, hvorav 32 ha er beplantet med vinstokker. Det første slottet på eiendommen ble antagelig bygget av lombarderne rundt år 900, mens dagens utgave har røtter tilbake til ca år 1400. Eiendommen ble kjøpt av familien Matta i 1964 og har nå i nesten 30 år vært drevet av John Matta og konen Paola. I tillegg til vinproduksjon tilbyr ekteparet overnatning, og det er også en restaurant på stedet.

John Matta vokste opp i England, der faren drev FS Matta Ltd som spesialiserte seg på franske og italienske viner. I 1968 studerte John vitikultur og ønologi i Alba og i 1982 overtok ekteparet driften av Castello Vicchiomaggio. Et omfattende nyplantingsprogram har medført at vinmarkene i dag er tett beplantet (5000 stokker pr ha) med kvalitetskloner av sangiovese, og med en blanding av moderne og tradisjonell vinifikasjon fremstår vinene, og da særlig riservavinen Agostino Petri, som meget flotte utgaver av chianti til en hyggelig pris. Ukens vin er Chianti Classico Riserva Agostino Petri årgang 2007.

Chianti Classico Riserva Agostino Petri 2007
Vicchiomaggio, Toscana
#50103, kr 199,90
Frisk, ren og klassisk chianti med flott frukt og innslag av kirsebær, moreller, lær og et streif av på duft. Saftig og rik vin med flott frukt og distinkt kirsebærpreg også i munnen, fin syre, stor lengde og stram og lett fatpreget finish.

Mat: Lam, okse.

Del saken på   Facebook